Svenska Taidoskölden

Veckans Landslagsmedlem - Nasrin Mosawi | Svenska Taidoförbundet

Del tio i serien som presenterar landslagsmedlemmarna som representerar Sverige på VM i sommar.

Hur länge har du tränat?

14 år

Hur ofta tränar du? Tränar du något annat förutom taido?

Så ofta jag kan, det varierar från vecka till vecka. Just nu specifikt för VM har jag ökat antalet träningspass. För att minska skador försöker jag träna hela kroppen. En gång i veckan träna jag styrka med Johannes Norrby. Styrketräningen är utformad för att förbättra min Taido. Där har han även lyckats hitta mina svagpunkter och tagit fram lösningar som jag jobbar med. Sedan har jag min tränare Frank Ericsson som hjälper mig med min Taido.

Det som jag tror skiljer mig från andra är att jag tränar mycket mer individuellt och jobbar med de punkter som Frank och Johannes sagt till mig.

Min konditionsträning varierar. Det beror på vädret och hur kroppen mår. Konditionsträningen är annars inriktat till min Taido, alltså inte en sån extrem uthållighet som krävs för att springa långa lopp. Min uppfattning är att uthållighet som krävs för långa lopp inte är effektiv för Taido.

Hemmahörande dojo, ev tidigare dojo?

Just nu Kungälvs Taidoklubb
Tidigare: Henån, Uddevalla och Stenungsund

Var bor du?

Göteborg

Ditt Bästa landslagsminne?

VM 2009 i japan, på tävlingsdagen hade jag en bra känsla med laget och bra stöd från landslagstränaren

Framtida taidomål?

Planerar att gradera mig till 3 dan nu till sommaren i Japan. Självklart är mitt riktiga mål att ta guld i jissen på VM. Man ska sätta ribban högt.


Tommy Pham, 2017-07-15


Tillbaka till artiklar