Svenska Taidoskölden

Veckans Landslagsmedlem - Vendela von Fluck | Svenska Taidoförbundet

Del sju i serien som presenterar landslagsmedlemmarna som representerar Sverige på VM i sommar.

Vendela von Fluck 1 Dan

Hur länge har du tränat?

Jag var på mitt första Taido pass i november 2011. Tyvärr åkte jag på en knäskada som gjorde att jag under en period på 1,5 år (nov 2014 - maj 2016) inte kunde träna någon Taido alls.

Hur ofta tränar du? Tränar du något annat förutom taido

Jag tränar Taido 4 dagar/vecka. Utöver det tränar jag även styrka och kondition 2-3 dagar i veckan på gym.

Hemmahörande dojo, ev tidigare dojo?

Stockholms Taido Förening

Var bor du?

Stockholm

Ditt Bästa landslagsminne?

Jag har i dagsläget inget bästa landslagsminne, eftersom jag nyligen blivit uttagen i landslaget. Ett av mina bästa Taido minnen råkar dock vara landslagsrelaterat. Det var på TÖM 2013, min första tävling i tävlingsklassen 4-3 kyu. Jag hade en, för mig, ny hokei och hade tränat hårt inför tävlingen. På tävlingsdagen hände det. Jag gick igenom hela tävlingen med 3/3 domarröster till min fördel. Någonting som jag aldrig hade trott skulle vara möjligt. När tävlingsdagen närmade sig sitt slut och euforin flödade introducerade sig Kristian Ojala, dåvarande landslagstränare. Vi pratade en liten stund och jag förstod att det kunde finnas en framtid för mig inom landslaget. I den stunden bestämde jag mig för att börja satsa på landslaget. Även om jag bestämde mig redan då, tog det månader innan jag överhuvudtaget vågade prata om landslaget. Det tog ytterligare flera månader innan jag kommit till den punkten att jag berättade för någon om mitt mål och min nya dröm. Det där ögonblicket på TÖM var dock avgörande för mig och det var till stor del det som fick mig att under hela min skadeperiod kämpa för att kunna ta mig tillbaka.

Framtida taidomål?

I första hand är det att genomföra det VM som jag nu blivit uttagen i landslaget inför, Ytterligare mål och drömmar håller jag för mig själv ett litet tag till


Tommy Pham, 2017-06-24


Tillbaka till artiklar