Svenska Taidoskölden

Dags att välja ny ordförande | Svenska Taidoförbundet

Det är dags att välja ny ordförande på kommande årsmöte (Rimnershallen, Uddevalla, 11/3 efter TÖM). Jag ställer alltså inte upp för omval.

Som ni märkt på valberedningens meddelanden är det dags att välja ny ordförande på kommande årsmöte (Rimnershallen, Uddevalla, 11/3 efter TÖM). Jag ställer alltså inte upp för omval. Detta beror helt enkelt på att jag inte hinner med, och jag kan därmed inte vara den ordförande jag vill vara och ni förtjänar. För att svensk taido ska utvecklas och växa krävs att ordföranden har tid och energi att driva styrelsens och förbundets övriga verksamhet framåt. Just nu har jag inte det och då är det bättre för alla att någon annan får ta över.

Vi lär synas ändå, på tävlingar, läger och andra sammankomster: det är fortfarande mötena med er som driver mig och som bara ökar mitt engagemang för taido, så det är detta jag ska ägna min tid och energi åt ett tag framöver. Sen får vi se vad som händer i framtiden, nåt säger mig att jag kommer ha svårt för att hålla mig borta allt för länge.

Samtidigt tycker jag det är en bra idé att skifta ansvarsfördelningen regelbundet, så att fler får chansen att påverka och lära sig att förbundsarbete inte är så svårt! Detta är viktigt och jag vill uppmuntra alla att pröva att ge sig in i styrelsearbete: i din egen klubb först och främst, men det går även att hjälpa till i förbundets olika kommittéer. Det kan vara så enkelt som att lägga upp filmer och bilder på Instagram och Facebook, via att hjälpa till att anordna läger och andra nationella events, till att sitta i styrelsen och att anordna EM/VM.

Jag hoppas också att vi ses på årsmötet! Det är viktigt att alla klubbar gör sin röst hörd. Vi är inte så många, vilket innebär att förbundet inte är några personer som är långt ifrån verkligheten: det är samma personer som engagerar sig i sina hemklubbar som engagerar sig i förbundet. Det är klubbarna som utgör förbundet, och förbundet är till för klubbarna! Behöver er klubb stöttning i något, tveka inte att höra av er. Ju mer vi kan hjälpa varandra, desto starkare blir vi. Så kom till årsmötet och gör er röst hörd!

Vi ses på mattan!

Hannes Kannisto, avgående ordförande


Hannes Kannisto, 2017-02-05


Tillbaka till artiklar