Svenska Taidoskölden

Månadens Taidoka - Januari | Svenska Taidoförbundet

Amir Niknam, 1kyu, född i April 1986.

Hur länge har du tränat?
Jag började träna i januari 2008, i Leiden dojo (Nederländerna). Detta var bara några månader efter ETC hölls där ... Bra timing, va? :-)
Jag har också bott i Stockholm ganska lång tid, så jag har tränat där i stor utsträckning också. Men ärligt talat, jag känner mig hemma i varje dojo! Taidoka är mycket vänliga.

Favorit-hokei?
Jag ogillar dem alla lika, hokei är inte min sak. :p

Tekniker du gillar bäst, sen, un, hen, etc?
Just nu är jag verkligen inne på sen. Jag känner att jag är nära en punkt som kommer att lyfta mig en nivå upp. Annat än att jag föredrar begrepp som Taido har att erbjuda över tekniker (som jag anser vara detaljer).

Ditt bästa taidominne?
Förmodligen Japan, träning med Izumi-sensei och senare Kudo-sensei och Micke-sensei innan IFG/WTC 2009 ... Hela resan var magisk!

Framtida taidomål?
Om mitt spel har hämtats tillräckligt många gånger, kommer jag att göra en 3D virtuell verklighet version. Som kommer att bli underbart häftig! Om du gillar det du läser, gå till TaidoWarrior.com och ladda ner den nuvarande (2D) versionen av spelen. Och när du ändå håller på, säg åt dina vänner att ladda ner den också! Detta är hur vi kan göra Taido berömt. :-)

Var bor du?
Jag bor i Stockholm just nu, men jag är på väg att flytta tillbaka till Nederländerna! Förhoppningsvis kan jag ta all den kunskap jag fått från Sverige och Finland och använda den för att förbättra kvaliteten på Taido i Nederländerna.

Vad gillar du att äta?
Mat.

Vad gör du utanför dojon under dagen?
Förra året var galet, allt jag gjorde var att arbetet med Taido Warrior spel eller tränade Taido. Det var kul, men nu måste jag att växa upp, få ett hyggligt jobb och börja betala räkningar! Annat än detta, är att göra något med mina vänner, jag gillar verkligen att umgås.

Vad gör du på annan fritid, än taido?
Jag har gjort en hel del kampsport under en kort tidsperiod, särskilt grappling och MMA var fantastiskt och lärde mig en hel del om Taido. Och jag har gått en MMA-match, som också var en stor upplevelse som lärde mig att hantera rädsla.

Bästa bok du har läst?
Funderar snabb och långsam, av nobelpristagaren Daniel Kahneman.

Vilken musik gillar du?
Vad som helst utom svenska pop-sopor, som Avicii.

Säg något dina taidovänner inte vet om dig?
Jag var nära att sluta Taido ett antal gånger. Så mycket som jag älskar när Taidoka från hela världen arbetar tillsammans på något, det är hur mycket jag hatar det när vi inte gör det!
Dessutom, om du inte hämta mina Taido-spel och berättar för alla dina vänner om det, kommer jag hemsöka dig i dina drömmar (skriker "Taaaaiiiidooooo ... .. Taaaaaiiiiiddoooo !!!!). TaidoWarrior.com

Det är Amir som utför tobu yoko geri.


Jonas Ehlebrink, 2016-02-01


Tillbaka till artiklar