Svenska Taidoskölden

Malmös sommarläger med Kitamura sensei | Svenska Taidoförbundet

För Malmöföreningens del började hela evenemanget redan på torsdagen när Kitamura sensei kom med flyget från Japan till Kastrup. Ett insidertips för alla som funderar på att flyga till Japan nästa sommar är att det inte är värt att flyga via Singapore även om flygbiljetten blir billigare så.

Redan på torsdag kväll fick vi i Malmö möjligheten att träna för Kitamura sensei. Hokei var temat för kvällens träning och flera av de synpunkter som vi fick då återkom sedan under helgens läger.

Träning, träning och lite mer träning

På fredag kväll startade alltså Malmö Taidoförening Saidaimons sommarläger. Först på plats var ett glatt gäng taidokas från Uddevalla och våra tre finska deltagare. Under kvällen och på lördag morgon kom även resten av deltagarna från Uddevalla, Göteborg, Strömstad, Höganäs och Växjö, totalt var vi runt trettio personer i alla åldrar.

Träningen fokuserades på tre olika tematiska områden; hokei (form), kamae och unsoku (grundteknik och förflyttningar) samt unsoku med waza (förflyttningar med tekniker). Träningen var återkommande och på söndagen kände vi igen övningarna från lägrets första dagar. Ett bra sätt att kunna mer djupodlat gå igenom vissa viktiga punkter och för Kitamura sensei att se att vi på lägret verkligen förstått vad han ville lära ut.

Efter en heldags träning på lördagen blev det häng med pizza i träningslokalen och en spontan frågestund tillsammans med sensei. Under avspända former hade alla från klubbinstruktörer till nybörjare möjlighet att ställa frågor. Lite om planeringen inför nästa års VM i Hiroshima och en massa frågor och svar om taido i allmänhet.

Efter ytterligare en dags träning avslutades träningslägret på söndag eftermiddag med lite massage, välbehövligt för ett gäng trötta taidokas.


Den obligatoriska gruppbilden från Malmö Sommarläger med Kitamura sensei.

Ett stort tack till alla som kom och gjorde lägret så lyckat från Malmö Taidoförening Saidaimon!


Veera Littmarck, 2008-09-08


Tillbaka till artiklar